last years game-console

Bygg ditt eget GameBoy

Hårdvarunära programeringskurs

Kursbeskrivning

Kursen är en introduktion där du går igenom de viktigaste momenten för att behärska grundläggande hårdvarunära programmering.

Denna programmering sker nära maskinerna. Kursen är indelad i tre olika delar. En teoretisk, praktisk och en projektdel.

Kursen pågår under 10 veckor där både teoretiska och praktiska moment genomförs. Huvudspråket i programmeringskursen är ANSI-C. Kursen är indelad i tre delar

Introduktion och förkunskaper 2-3 veckor. I denna del utvecklas enkla datorprogram för att introducera programmeringsspråket ANSI-C.

Spel och hårdvaruintroduktion 2-3 veckor. Här utvecklas enkla spel och olika elektroniksystem introduceras.

Bygg ditt eget Game Boy 4 Veckor. Här konstrueras ett eget elektroniksystem i form av en Game Boy samt designas ett spel som kan användas i systemet.

Efter genomförd kurs kommer du att få en bättre förståelse hur man utvecklar mjukvara samt designar ett elektroniksystem, som till exempel en pulsmätare, elcykel, eller i detta fallet en enklare spelkonsol. Ditt Game Boy får du givetvis behålla efter kursen!


Kursanordnare

Kursanordnare är J&D Assisting Systems AB som är beläget i Halmstad. Företaget har en bred bas och arbetar med utveckling av olika avancerade tekniska lösningar och produktinnovationer för industri och konsumentmarknaden. J&D Assisting Systems AB har också en bred erfarenhet av utbildning och pedagogiskt arbete. Kursen bedrivs i huvudsak i lokaler i närheten av Högskolan i Halmstad.


Kurstider Sommar 2018

kursen genomförs under 10 veckor
sommaren 2018 med start:

Del 1 

Introduktion

Vecka 25-28(18/6-13/7)
Teori samt laborationer

Instuderingsvecka 29


Del 2

Vecka 30-31 (23/7-3/8)
Teori samt laborationer

Del 3

Vecka 32-35 (6/8-31/8)
Genomförande av projekt- Bygg ditt eget game boy.

Lokal:

Utbildningen bedrivs i lokaler på Larsftid i Halmstad. Pilefeltsgatan 75.

Priser

Total kursavgift:                 9390:-

Studentpris med rabatt:     5990:-

*I avgiften ingår material för projektmodul.

Du är välkommen med din anmälan på epostadressen: email