J&D Assisting Systems

Index News
Utbildning Contact
Våra tjänster

Har ni en ny teknisk produktidé eller behöver en specialdesignad elektroniklösning, så är vi rätt personer för er. J&D Assisting Systems är ett konsultföretag som arbetar med utveckling av inbyggda system. Vi arbetar med både hårdvaruutvekling och mjukvaruutveckling och kan erbjuda er en komplett helhetslösning från idé till första prototypserien.

Ett exempel på processflödet kan se ut på följande sätt:

Kunden bokar ett kostnadsfritt möte hos oss.


Ni, som kund, har möjlighet att kostnadsfritt få träffa oss, för att diskutera er produktidé. För oss är det viktigt att få en full förståelse om er idé, så att vi kan planera en så optimal och kostnadseffektiv lösning som möjligt.


Vi skickar en projektbeskrivning med tidsplanering och kostnadsförslag.


Efter mötet, gör vi en kalkyl på omfattningen av arbetet och skriver ihop en projektbeskrivning med en grov tidsplan och ett kostnadsförslag. Ett exempel på en sådan kan läsas här (kommer snart).


Arbetet påbörjas med en utvecklingsdel


Efter ert godkännande av projektbeskrivningen, kan vi påbörja arbetet. Arbetet inleds med en utvecklingsdel. Det innebär att vi kopplar upp ett fungerande system på ett labbkort, med samma komponenter som kommer att finnas på den färdiga produkten.


Konstruktion av färdig hårdvara


Därefter utvecklas en färdig elektroniklösning. Då konstrueras ett specialiserat mönsterkort där komponenterna placeras. Genom att designa ett eget mönsterkort kan konstruktionen göras så kompakt, mångsidig och tålig som möjligt. Detta möjliggör dessutom en kostnadsbesparing jämfört med att använda färdiga produkter. Detta minskar utvecklingstiden och ger större möjlighet att fritt välja komponenter och leverantörer.


Test och verifiering


Tillsist utvärderar vi systemet och ser till att allt fungerar som det ska före leverans. Under processen kan ni självklart kontakta oss för att höra hur det går. Även vi kontaktar er om något viktigt behöver meddelas.
Varför ska ni välja oss?

  • Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser.
  • Vi arbetar med utveckling av både hård- och mjukvara kan vi leverera en helhetslösning, utan inblandning från tredje part.
  • Alla våra komponenter är ROHS-kompatibla och vi väljer svenska underleverantörer för att gynna svenskt näringsliv.
Nyheter

  • Utbildning: Bygg ditt eget Game Boy
Till sommaren erbjuder vi på J&D Assisting Systems en 10 veckors utbildning inom "Embedded programmering" Där du bland annat får bygga ditt eget Game Boy från grunden. Mer information hittar du under fliken "Utbildning". 2018-05-03


  • Nya ansikten!
Vi vill välkommna de två nya tillskotten Jacc & Sture till J&D Assisting Systems. Främst kommer de att arbeta med utveckling av mjukvara. Men ni kommer även se dem arbeta mycket med hårdvara. 2017-12-20


  • Vi söker medarbetare
J&D söker nu utvecklare inom Embedded-delen. Är du den vi söker? Tveka inte att kontakta oss. 2017-07-03